Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, pieczony karp w migdałach to propozycja nie tylko na święta :)
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 597
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 587
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 153
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 597
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 587
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 153
Składniki
Filety karpia posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, jaju i na końcu w płatkach migdałowych. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 min.
Podawać np. z sałatką jarzynową. Smacznego!