Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ewa Wachowicz w 471. wigilijnym odcinku swojego autorskiego programu "Ewa gotuje" zaproponowała przepis na karpia smażonego wraz z płatkami migdałów. Ryba przyrządzona w ten sposób będzie niezwykle delikatna, natomiast migdałowa panierka doda jej chrupkości.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12235
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12970
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5065
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12235
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12970
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5065
Składniki
Rybę przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Sok z cytrusów wlać do garnka. Dorzucić żurawinę. Przyprawić cynamonem. Posłodzić cukrem trzcinowym. Przykryć i dusić aż sos zacznie gęstnieć.
Jajka roztrzepać w misce. Zagęścić mąką. Posolić. Wsypać płatki migdałowe i wymieszać.
Filety pokroić na mniejsze kawałki. Obtoczyć w mące, zanurzyć w cieście i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Karpia odsączyć z nadmiaru tłuszczu i od razu podawać na sosie żurawinowym. Można udekorować – chociażby świeżym tymiankiem.