Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ewa Wachowicz w 471. wigilijnym odcinku swojego autorskiego programu "Ewa gotuje" zaproponowała przepis na karpia smażonego wraz z płatkami migdałów. Ryba przyrządzona w ten sposób będzie niezwykle delikatna, natomiast migdałowa panierka doda jej chrupkości.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457765
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457765
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Składniki
Rybę przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Sok z cytrusów wlać do garnka. Dorzucić żurawinę. Przyprawić cynamonem. Posłodzić cukrem trzcinowym. Przykryć i dusić aż sos zacznie gęstnieć.
Jajka roztrzepać w misce. Zagęścić mąką. Posolić. Wsypać płatki migdałowe i wymieszać.
Filety pokroić na mniejsze kawałki. Obtoczyć w mące, zanurzyć w cieście i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Karpia odsączyć z nadmiaru tłuszczu i od razu podawać na sosie żurawinowym. Można udekorować – chociażby świeżym tymiankiem.