Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ewa Wachowicz w 471. wigilijnym odcinku swojego autorskiego programu "Ewa gotuje" zaproponowała przepis na karpia smażonego wraz z płatkami migdałów. Ryba przyrządzona w ten sposób będzie niezwykle delikatna, natomiast migdałowa panierka doda jej chrupkości.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 49
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 410
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 63
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 49
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 410
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 63
Składniki
Rybę przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Sok z cytrusów wlać do garnka. Dorzucić żurawinę. Przyprawić cynamonem. Posłodzić cukrem trzcinowym. Przykryć i dusić aż sos zacznie gęstnieć.
Jajka roztrzepać w misce. Zagęścić mąką. Posolić. Wsypać płatki migdałowe i wymieszać.
Filety pokroić na mniejsze kawałki. Obtoczyć w mące, zanurzyć w cieście i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Karpia odsączyć z nadmiaru tłuszczu i od razu podawać na sosie żurawinowym. Można udekorować – chociażby świeżym tymiankiem.