Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp to ryba, która gości prawie na wszystkich wigilijnych stołach. Mój karp wigilijny jest smażony w delikatnej panierce i podpieczony. Zapewniam, że jest przepyszny.
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 52
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 99
Te pyszne i proste mini pavlovy znikają w kilka minut i świetnie się prezentu...
Odsłon: 82
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 52
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 99
Te pyszne i proste mini pavlovy znikają w kilka minut i świetnie się prezentu...
Odsłon: 82
Składniki
Płat karpia oczyścić, umyć i zalać mlekiem. Pozostawić tak w lodówce na ok. 2 godz. Następnie karpia osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na kawałki. Bułkę tartą wymieszać z mąką ziemniaczaną, przyprawą do piernika i pieprzem. Każdy kawałek ryby dokładnie oprószyć bułką tartą z dodatkami. Na patelni rozgrzać masło z olejem rzepakowym. Smażyć rybę na złoty kolor po obu stronach. Następnie rybę przełożyć na blaszkę, albo do naczynia żaroodpornego. Oprószyć delikatnie solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15- 20 min. Rybę podawać ciepłą, chociaż przestudzona też jest pyszna. Smacznego. Miłych Świąt.