Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp to ryba, która gości prawie na wszystkich wigilijnych stołach. Mój karp wigilijny jest smażony w delikatnej panierce i podpieczony. Zapewniam, że jest przepyszny.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5864
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5864
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Płat karpia oczyścić, umyć i zalać mlekiem. Pozostawić tak w lodówce na ok. 2 godz. Następnie karpia osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na kawałki. Bułkę tartą wymieszać z mąką ziemniaczaną, przyprawą do piernika i pieprzem. Każdy kawałek ryby dokładnie oprószyć bułką tartą z dodatkami. Na patelni rozgrzać masło z olejem rzepakowym. Smażyć rybę na złoty kolor po obu stronach. Następnie rybę przełożyć na blaszkę, albo do naczynia żaroodpornego. Oprószyć delikatnie solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15- 20 min. Rybę podawać ciepłą, chociaż przestudzona też jest pyszna. Smacznego. Miłych Świąt.