Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp to ryba, która gości prawie na wszystkich wigilijnych stołach. Mój karp wigilijny jest smażony w delikatnej panierce i podpieczony. Zapewniam, że jest przepyszny.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14961
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44788
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14961
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44788
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
Płat karpia oczyścić, umyć i zalać mlekiem. Pozostawić tak w lodówce na ok. 2 godz. Następnie karpia osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na kawałki. Bułkę tartą wymieszać z mąką ziemniaczaną, przyprawą do piernika i pieprzem. Każdy kawałek ryby dokładnie oprószyć bułką tartą z dodatkami. Na patelni rozgrzać masło z olejem rzepakowym. Smażyć rybę na złoty kolor po obu stronach. Następnie rybę przełożyć na blaszkę, albo do naczynia żaroodpornego. Oprószyć delikatnie solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15- 20 min. Rybę podawać ciepłą, chociaż przestudzona też jest pyszna. Smacznego. Miłych Świąt.