Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem na etapie testowania nowych przepisów wigilijnych. Karp pierwszy. Powinny być dzwonki, ale ja miałem płat. Test zdany.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 243
Polecam.
Odsłon: 718
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 5538
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 6185
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 248
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 243
Polecam.
Odsłon: 718
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 5538
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 6185
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 248
Składniki
Płaty karpia pokroiłem na kawałki. Lekko posoliłem, ułożyłem w żaroodpornym naczyniu. Wlałem bulion warzywny, wokół ułożyłem obrane i pokrojone w ósemki cebule, posypałem rozkruszonym liściem laurowym, natką i pieprzem, polałem oliwą. Wstawiłem do rozgrzanego piekarnika, zapiekałem pół godziny.
Orzechy i płatki migdałowe zmiksowałem, chleb bez skórki , sok z cytryny i mały kawałek cienko okrojonej skórki oraz szczyptę szafranu. Karpia ułożyłem na półmisku, na nim cebulę. Masę z miksera wymieszałem z sosem z pieczenia ryby, doprawiłem do smaku solą i pieprzem, podgrzałem, polałem karpia.