Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem na etapie testowania nowych przepisów wigilijnych. Karp pierwszy. Powinny być dzwonki, ale ja miałem płat. Test zdany.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 359
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 250
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1386
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 359
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 250
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1386
Składniki
Płaty karpia pokroiłem na kawałki. Lekko posoliłem, ułożyłem w żaroodpornym naczyniu. Wlałem bulion warzywny, wokół ułożyłem obrane i pokrojone w ósemki cebule, posypałem rozkruszonym liściem laurowym, natką i pieprzem, polałem oliwą. Wstawiłem do rozgrzanego piekarnika, zapiekałem pół godziny.
Orzechy i płatki migdałowe zmiksowałem, chleb bez skórki , sok z cytryny i mały kawałek cienko okrojonej skórki oraz szczyptę szafranu. Karpia ułożyłem na półmisku, na nim cebulę. Masę z miksera wymieszałem z sosem z pieczenia ryby, doprawiłem do smaku solą i pieprzem, podgrzałem, polałem karpia.