Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się czas karpia, może w takiej odsłonie posmakuję ?
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 602
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4358
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 602
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4358
Składniki
Filety z karpia przyprawiłem solą i pieprzem. Cebulę posiekałem, marchewki pokroiłem na plasterki. Na patelni roztopiłem masło, dodałem cebulę, marchewki, podsmażyłem. Posypałem mąką, wlałem wino, wymieszałem. Dodałem listki tymianku, listek laurowy, cukier, goździk i porzeczki, oprószyłem solą i pieprzem. Dusiłem ok.10 minut, często mieszając. Połowę sosu wlałem do naczynia do zapiekania, ułożyłem karpia pokrojonego na mniejsze kawałki, zalałem resztą sosu, odstawiłem na pół godziny przykryte folią. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 30 minut.