Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się czas karpia, może w takiej odsłonie posmakuję ?
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 206
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 140
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 129
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 206
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 140
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 129
Składniki
Filety z karpia przyprawiłem solą i pieprzem. Cebulę posiekałem, marchewki pokroiłem na plasterki. Na patelni roztopiłem masło, dodałem cebulę, marchewki, podsmażyłem. Posypałem mąką, wlałem wino, wymieszałem. Dodałem listki tymianku, listek laurowy, cukier, goździk i porzeczki, oprószyłem solą i pieprzem. Dusiłem ok.10 minut, często mieszając. Połowę sosu wlałem do naczynia do zapiekania, ułożyłem karpia pokrojonego na mniejsze kawałki, zalałem resztą sosu, odstawiłem na pół godziny przykryte folią. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 30 minut.