Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kluchy, można je podawać z sosem lub polane skwareczkami.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 179
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 573
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 290
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 179
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 573
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 290
Składniki
mięso zmielić, cebulke pokroić w kosteczke i zrumienić na oliwie. Dodac cebule do mięsa, przyprawic solą, pieprzem, majerankiem.
ziemniaki surowe zetrzec na tarce, odsączyć wodę.
ziemniaki gotowane przepuścic przez praskę.
z ziemniaków surowych, gotowanych, mąki i jajka wyrobić ciasto.
z ciasta formujemy podłużne kartacze, napełniamy miesem, dobrze sklejamy i gotujemy w osolonej wrzacej wodzie.
podajemy z sosem lub skwareczkami.
SMACZNEGO.