Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kluchy, można je podawać z sosem lub polane skwareczkami.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
mięso zmielić, cebulke pokroić w kosteczke i zrumienić na oliwie. Dodac cebule do mięsa, przyprawic solą, pieprzem, majerankiem.
ziemniaki surowe zetrzec na tarce, odsączyć wodę.
ziemniaki gotowane przepuścic przez praskę.
z ziemniaków surowych, gotowanych, mąki i jajka wyrobić ciasto.
z ciasta formujemy podłużne kartacze, napełniamy miesem, dobrze sklejamy i gotujemy w osolonej wrzacej wodzie.
podajemy z sosem lub skwareczkami.
SMACZNEGO.