Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa ziemniaczana z boczkiem i cebulą umieszczona w osłonce poliamidowej. Kartoflak z osłonki, pokrojony w grube plastry i usmażony na gorącym tłuszczu na rumiany kolor, jest bardzo smaczny.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3851
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 691
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3851
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 691
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe suche przyprawy. W między czasie kroimy w kostkę boczek i 2 cebule. Wszystkie pokrojone składniki smażymy na patelni, usmażone studzimy i dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Osłonki poliamidowe dzielimy na odpowiedniej długości kawałki i moczymy w ciepłej wodzie. Gotową masą ziemniaczaną luźno napełniamy osłonki, gdyż podczas parzenia masa ziemniaczana spęcznieje. Gotowe batony z masą ziemniaczaną ścisło zawiązujemy z obu stron i parzymy w temperaturze 80 stopni Celsjusza 100 minut. Po procesie parzenia studzimy batony i ostudzone umieszczamy w lodówce. Kartoflak w batonach kroimy w grubsze plastry i smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Smacznego !!!