Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa ziemniaczana z boczkiem i cebulą umieszczona w osłonce poliamidowej. Kartoflak z osłonki, pokrojony w grube plastry i usmażony na gorącym tłuszczu na rumiany kolor, jest bardzo smaczny.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5975
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9037
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8378
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5760
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5975
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9037
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8378
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5760
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe suche przyprawy. W między czasie kroimy w kostkę boczek i 2 cebule. Wszystkie pokrojone składniki smażymy na patelni, usmażone studzimy i dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Osłonki poliamidowe dzielimy na odpowiedniej długości kawałki i moczymy w ciepłej wodzie. Gotową masą ziemniaczaną luźno napełniamy osłonki, gdyż podczas parzenia masa ziemniaczana spęcznieje. Gotowe batony z masą ziemniaczaną ścisło zawiązujemy z obu stron i parzymy w temperaturze 80 stopni Celsjusza 100 minut. Po procesie parzenia studzimy batony i ostudzone umieszczamy w lodówce. Kartoflak w batonach kroimy w grubsze plastry i smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Smacznego !!!