Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane kąski drobiowe zasmakują nawet dzieciom. Pyszne , chrupiące i soczyste mięsko. Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2034
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3208
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1267
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2024
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2034
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3208
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1267
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2024
Składniki
Mięso należy opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki wielkości 2-3 kęsów. Jajko rozbić i roztrzepać z odrobiną soli. Kawałki mięsa obtoczyć z mące, jajku i wiórkach kokosowych.
Do sporego rondla wlać dużo oleju i usmażyć w nim kawałki kurczaka. Trwa to około 7 minut. Następnie odsączyć nadmiar tłuszczu na ręcznikach papierowych. Kawałki kurczaka podawać nadziane na metalowych szpikulcach lub patyczkach do szaszłyków. Doskonale smakują z ziemniakami i ryżem.