Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane kąski drobiowe zasmakują nawet dzieciom. Pyszne , chrupiące i soczyste mięsko. Polecam.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1323
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 256
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1323
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 256
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Składniki
Mięso należy opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki wielkości 2-3 kęsów. Jajko rozbić i roztrzepać z odrobiną soli. Kawałki mięsa obtoczyć z mące, jajku i wiórkach kokosowych.
Do sporego rondla wlać dużo oleju i usmażyć w nim kawałki kurczaka. Trwa to około 7 minut. Następnie odsączyć nadmiar tłuszczu na ręcznikach papierowych. Kawałki kurczaka podawać nadziane na metalowych szpikulcach lub patyczkach do szaszłyków. Doskonale smakują z ziemniakami i ryżem.