Do góry

Dania główne Przepis na:

Kąski drobiowe w wiórkach kokosowych

Kąski drobiowe w wiórkach kokosowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 646 Ocena: 11829

Dodano:

Odsłon: 6447

Tak przygotowane kąski drobiowe zasmakują nawet dzieciom. Pyszne , chrupiące i soczyste mięsko. Polecam.

Składniki

  • Pierś z kurczaka ok. 500 g
  • 1 jajko
  • wiórki kokosowe ok. 70 g
  • mąka pszenna
  • sól
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kąski drobiowe w wiórkach kokosowych

Przygotowanie

  1. Mięso należy opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki wielkości 2-3 kęsów.
    Jajko rozbić i roztrzepać z odrobiną soli.
    Kawałki mięsa obtoczyć z mące, jajku i wiórkach kokosowych.

  2. Do sporego rondla wlać dużo oleju i usmażyć w nim kawałki kurczaka.
    Trwa to około 7 minut.
    Następnie odsączyć nadmiar tłuszczu na ręcznikach papierowych.
    Kawałki kurczaka podawać nadziane na metalowych szpikulcach lub patyczkach do szaszłyków.
    Doskonale smakują z ziemniakami i ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń