Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane kąski drobiowe zasmakują nawet dzieciom. Pyszne , chrupiące i soczyste mięsko. Polecam.
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 178
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 734
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 113
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 212
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 178
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 734
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 113
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 212
Składniki
Mięso należy opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki wielkości 2-3 kęsów. Jajko rozbić i roztrzepać z odrobiną soli. Kawałki mięsa obtoczyć z mące, jajku i wiórkach kokosowych.
Do sporego rondla wlać dużo oleju i usmażyć w nim kawałki kurczaka. Trwa to około 7 minut. Następnie odsączyć nadmiar tłuszczu na ręcznikach papierowych. Kawałki kurczaka podawać nadziane na metalowych szpikulcach lub patyczkach do szaszłyków. Doskonale smakują z ziemniakami i ryżem.