Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-10-2016
Moja rodzinka uwielbia takie kąski, a zwłaszcza dzieci, bo są łagodne w smaku i fajnie chrupią. Poza tym nie ociekają tłuszczem, bo są pieczone w piekarniku, a nie smażone na patelni.
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 29
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 252
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 776
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 83
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 1659
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 29
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 252
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 776
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 83
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 1659
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Jajka wbić do miski, roztrzepać, dodać przyprawy, mąkę ziemniaczaną i dobrze rozmieszać. Włożyć mięso, wymieszać i odstawić na około 1 godzinę. Po tym czasie kawałki kurczaka obtaczamy w płatkach i układamy na blasze na papierze do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podajemy na ciepło lub zimno z ulubionym sosem.