Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-10-2016
Moja rodzinka uwielbia takie kąski, a zwłaszcza dzieci, bo są łagodne w smaku i fajnie chrupią. Poza tym nie ociekają tłuszczem, bo są pieczone w piekarniku, a nie smażone na patelni.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13468
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7563
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13468
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7563
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Jajka wbić do miski, roztrzepać, dodać przyprawy, mąkę ziemniaczaną i dobrze rozmieszać. Włożyć mięso, wymieszać i odstawić na około 1 godzinę. Po tym czasie kawałki kurczaka obtaczamy w płatkach i układamy na blasze na papierze do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podajemy na ciepło lub zimno z ulubionym sosem.