Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wstyd się przyznać….nigdy nie jadłam kaszy bulgur, aż do dnia wczorajszego. Zakochałam się w tej kaszy i Filip też ją zajadał ze smakiem – co Filip raczej nie jest zwolennikiem kasz. Do kaszy dodałam warzywa i mięso mielone. Wyszło smacznie, zdrowo i syto . Walkę z moją otyłością czas zacząć ????
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15540
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2826
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15540
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2826
Składniki
1. Kasze gotujemy według instrukcji na opakowaniu 2. Cebulę obierz, cukinie umyj, osusz i przekrój , wydrąż gniazda nasienne. Marchewkę obierz i umyj. Paprykę umyj i osusz 3. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę w kostkę, cukinie w półplasterki,pieczarki na 4 części, marchewkę zetrzyj na tarce 4. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego, dodaj cebulę oraz marchew, gdy cebula się zeszkli dodaj pieczarki, cukinie oraz paprykę. Smaż na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie dodaj mięso , dodaj przypraw i wymieszaj. Smaż na małym ogniu przez około 20 minut. Na 5 minut przed czasem dodaj groszku. 5. Na talerz wyłóż kaszę i dodaj warzyw z mięsem