Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wstyd się przyznać….nigdy nie jadłam kaszy bulgur, aż do dnia wczorajszego. Zakochałam się w tej kaszy i Filip też ją zajadał ze smakiem – co Filip raczej nie jest zwolennikiem kasz. Do kaszy dodałam warzywa i mięso mielone. Wyszło smacznie, zdrowo i syto . Walkę z moją otyłością czas zacząć ????
1. Kasze gotujemy według instrukcji na opakowaniu
2. Cebulę obierz, cukinie umyj, osusz i przekrój , wydrąż gniazda nasienne. Marchewkę obierz i umyj. Paprykę umyj i osusz
3. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę w kostkę, cukinie w półplasterki,pieczarki na 4 części, marchewkę zetrzyj na tarce
4. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego, dodaj cebulę oraz marchew, gdy cebula się zeszkli dodaj pieczarki, cukinie oraz paprykę. Smaż na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie dodaj mięso , dodaj przypraw i wymieszaj. Smaż na małym ogniu przez około 20 minut. Na 5 minut przed czasem dodaj groszku.
5. Na talerz wyłóż kaszę i dodaj warzyw z mięsem
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 285
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2954
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 273
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 130
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 285
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2954
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 273
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 130
Składniki
1. Kasze gotujemy według instrukcji na opakowaniu 2. Cebulę obierz, cukinie umyj, osusz i przekrój , wydrąż gniazda nasienne. Marchewkę obierz i umyj. Paprykę umyj i osusz 3. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę w kostkę, cukinie w półplasterki,pieczarki na 4 części, marchewkę zetrzyj na tarce 4. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego, dodaj cebulę oraz marchew, gdy cebula się zeszkli dodaj pieczarki, cukinie oraz paprykę. Smaż na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie dodaj mięso , dodaj przypraw i wymieszaj. Smaż na małym ogniu przez około 20 minut. Na 5 minut przed czasem dodaj groszku. 5. Na talerz wyłóż kaszę i dodaj warzyw z mięsem
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 45
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 130