Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam propozycje na szybki, pożywny i aromatyczny obiad. Połączenie kaszy Bulgur i warzyw, a więc samo zdrowie na talerzu. Aby danie było bardziej energetyczne wzbogaciłam je mięsem mielonym. Dużym plusem tej potrawy, oprócz walorów smakowych jest to, że przygotowuje się je na dwóch patelniach, a więc mamy mało zmywania. Z powodzeniem można przygotować więcej i mieć na kolejne dni.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Mięso mielone doprawić solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju (ok.10 min) Pomidory spażyć wrzątkiem i obrać ze skórki, a następnie pokroić. Papryki umyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać i również pokroić w kosteczkę. Pokrojone warzywa wrzucić na rozgrzany olej, dodać koncentrat pomidorowy i chwilę podsmażyć. Dodać kaszę Bulgur, wymieszać z pozostałymi składnikami i smażyć przez minutę. Następnie dodać mięso mielone, doprawić przyprawami i gotować na małym ogniu dolewając wrzącej wody. Całość gotować pod przykryciem przez ok. 15 min, co jakiś czas mieszając.
Przed podaniem gotowe danie warto pozostawić pod przykryciem na ok. 15 min, aby wszystkie smaki dobrze się "przegryzły".
Smacznego :)