Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam propozycje na szybki, pożywny i aromatyczny obiad. Połączenie kaszy Bulgur i warzyw, a więc samo zdrowie na talerzu. Aby danie było bardziej energetyczne wzbogaciłam je mięsem mielonym. Dużym plusem tej potrawy, oprócz walorów smakowych jest to, że przygotowuje się je na dwóch patelniach, a więc mamy mało zmywania. Z powodzeniem można przygotować więcej i mieć na kolejne dni.
Mięso mielone doprawić solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju (ok.10 min)
Pomidory spażyć wrzątkiem i obrać ze skórki, a następnie pokroić.
Papryki umyć i pokroić w kostkę.
Cebule obrać i również pokroić w kosteczkę.
Pokrojone warzywa wrzucić na rozgrzany olej, dodać koncentrat pomidorowy i chwilę podsmażyć.
Dodać kaszę Bulgur, wymieszać z pozostałymi składnikami i smażyć przez minutę.
Następnie dodać mięso mielone, doprawić przyprawami i gotować na małym ogniu dolewając wrzącej wody. Całość gotować pod przykryciem przez ok. 15 min, co jakiś czas mieszając.
Przed podaniem gotowe danie warto pozostawić pod przykryciem na ok. 15 min, aby wszystkie smaki dobrze się "przegryzły".
Smacznego :)
Pomysl na danie mojej siostry, z moimi drobnymi zmianami- pysznosci :-) Sklad...
Odsłon: 13625
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 342
Kolejna propozycja sernika na zimno z owocami to deser, który bardzo często g...
Odsłon: 752
Witam serdecznie, sezon truskawkowy w pełni, więc chciałabym zaproponować prz...
Odsłon: 435
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 342
Kolejna propozycja sernika na zimno z owocami to deser, który bardzo często g...
Odsłon: 752
Witam serdecznie, sezon truskawkowy w pełni, więc chciałabym zaproponować prz...
Odsłon: 435
Składniki
Mięso mielone doprawić solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju (ok.10 min) Pomidory spażyć wrzątkiem i obrać ze skórki, a następnie pokroić. Papryki umyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać i również pokroić w kosteczkę. Pokrojone warzywa wrzucić na rozgrzany olej, dodać koncentrat pomidorowy i chwilę podsmażyć. Dodać kaszę Bulgur, wymieszać z pozostałymi składnikami i smażyć przez minutę. Następnie dodać mięso mielone, doprawić przyprawami i gotować na małym ogniu dolewając wrzącej wody. Całość gotować pod przykryciem przez ok. 15 min, co jakiś czas mieszając.
Przed podaniem gotowe danie warto pozostawić pod przykryciem na ok. 15 min, aby wszystkie smaki dobrze się "przegryzły".
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 52
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 134