Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie lubiłam kaszy gryczanej jednak, po spróbowaniu tej kaszy ale prażonej zmieniłam o niej zdanie i jest teraz moją ulubioną kaszą :-)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22392
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14250
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4426
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43437
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 505
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22392
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14250
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4426
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43437
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 505
Składniki
SOS: Mięso smażymy na margarynie do momentu zrumienienie - przekładamy do garnka starając się pozostawić jak najwięcej tłuszczy na patelni. Na pozostałym tłuszczu z mięsa smażymy cebulę pokrojoną w pół księżyce. Gdy cebula ładnie się zarumieni zalewamy ją woda i gotujemy na patelni. Co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką i skrobiąc pozostałe mięsko aby ładnie odeszło od patelni i zmieszało się z cebulą. Gdy woda się zagotuje przelewamy całość do garnka z podsmażonym mięsem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kostkę do pieczeni. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Zagęszczamy wodą z mąką, i w razie potrzeby dosmaczamy solą, pieprzem, i vegetą.
BURAKI: Buraki gotujemy aż będą miękkie - studzimy. Następnie obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Siekamy w drobną kostkę cebulę i dodajemy do buraków. Dosmaczamy łyżką octu, 2-3 łyżkami oleju, solą, pieprzem i łyżka cukrem. Wszystko mieszamy i próbujemy czego brakuje, następnie dosmaczamy według uznania.
Kaszę gryczaną prażoną gotujemy tak jak na opakowaniu w osolonej wodzie. SMACZNEGO ............