Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na kasze gryczaną - zawsze wychodzi sypka i aromatyczna W rondelku rozpuszczamy łyżkę smalcu lub masła, kiedy się rozgrzeje wsypujemy 2 szklanki kaszy i smażymy, aż delikatnie nam się zrumieni. Dolewamy 5 szklanek wody, z umiarem solimy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Kiedy kasza wchłonie już całą wodę, wkładamy ją pod przykryciem do piekarnika na jakieś 45 min. I gotowe, smacznego !!!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8134
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2772
Polecam.
Odsłon: 1360
Polecam.
Odsłon: 407
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8134
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2772
Polecam.
Odsłon: 1360
Polecam.
Odsłon: 407
Składniki