Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na kasze gryczaną - zawsze wychodzi sypka i aromatyczna W rondelku rozpuszczamy łyżkę smalcu lub masła, kiedy się rozgrzeje wsypujemy 2 szklanki kaszy i smażymy, aż delikatnie nam się zrumieni. Dolewamy 5 szklanek wody, z umiarem solimy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Kiedy kasza wchłonie już całą wodę, wkładamy ją pod przykryciem do piekarnika na jakieś 45 min. I gotowe, smacznego !!!
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 623
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4389
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 623
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4389
Składniki