Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób z kaszą - niby danie jednogarnkowe, ale trochę zabawy przy nim jest, bo osobno trzeba ugotować bób, osobno kaszę...ale ostatecznie i tak wszystko ląduje w jednym garnku, albo na jednej patelni :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15537
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2825
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15537
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2825
Składniki
Bób i kaszę ugotować, bób obrać z łupin.
Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić posiekaną dymkę, krótko podsmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Cukinię umyć i pokroić w kostkę, dodać do cebuli z czosnkiem i chwilę podsmażyć często mieszając. Jak cukinia będzie miękka dodać kaszę gryczaną oraz oregano, doprawić solą i pieprzem i smażyć przez 2-3 minuty.
Na koniec dodać ugotowany bób i umyty szpinak. Smażyć przez chwilę, aż szpinak zmięknie. Podawać skrapiając oliwą i posypując szczypiorkiem z dymki. Smacznego!