Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób z kaszą - niby danie jednogarnkowe, ale trochę zabawy przy nim jest, bo osobno trzeba ugotować bób, osobno kaszę...ale ostatecznie i tak wszystko ląduje w jednym garnku, albo na jednej patelni :)
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 227
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1306
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 40
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 227
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1306
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 40
Składniki
Bób i kaszę ugotować, bób obrać z łupin.
Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić posiekaną dymkę, krótko podsmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Cukinię umyć i pokroić w kostkę, dodać do cebuli z czosnkiem i chwilę podsmażyć często mieszając. Jak cukinia będzie miękka dodać kaszę gryczaną oraz oregano, doprawić solą i pieprzem i smażyć przez 2-3 minuty.
Na koniec dodać ugotowany bób i umyty szpinak. Smażyć przez chwilę, aż szpinak zmięknie. Podawać skrapiając oliwą i posypując szczypiorkiem z dymki. Smacznego!