Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i banalnie proste danie. Przepis mojego męża :) Rewelacyjnie smakuje ze świeżym kefirkiem lub maślanką.
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13032
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 80
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13032
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 80
Składniki
Kaszę gotujemy pod przykryciem 10-15 min., żeby była odrobinę niedogotowana (dojdzie na patelni). Na rozgrzaną patelnię wrzucamy, pokrojny w słupki lub w grubsze plasterki, boczek. Po czym smażymy na wolnym ogniu, żeby wytopił się tłuszczyk. Dodajemy posiekane cebule, mieszamy podsmażamy tak, by cebulka się zeszkliła. Odsączoną kaszę, wrzucamy na patelnię, mieszamy z boczkiem i cebulką. Doprawiamy dużą ilością świeżo mielonego pieprzu. Smażymy przez ok. 5 min., mieszając. Przekładamy na talerze, posypujemy zieleniną, podajemy z zimnym, świeżym kefirem lub maślanką.