Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i banalnie proste danie. Przepis mojego męża :) Rewelacyjnie smakuje ze świeżym kefirkiem lub maślanką.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6964
Polecam.
Odsłon: 114
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5272
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2409
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6964
Polecam.
Odsłon: 114
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5272
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2409
Składniki
Kaszę gotujemy pod przykryciem 10-15 min., żeby była odrobinę niedogotowana (dojdzie na patelni). Na rozgrzaną patelnię wrzucamy, pokrojny w słupki lub w grubsze plasterki, boczek. Po czym smażymy na wolnym ogniu, żeby wytopił się tłuszczyk. Dodajemy posiekane cebule, mieszamy podsmażamy tak, by cebulka się zeszkliła. Odsączoną kaszę, wrzucamy na patelnię, mieszamy z boczkiem i cebulką. Doprawiamy dużą ilością świeżo mielonego pieprzu. Smażymy przez ok. 5 min., mieszając. Przekładamy na talerze, posypujemy zieleniną, podajemy z zimnym, świeżym kefirem lub maślanką.