Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i banalnie proste danie. Przepis mojego męża :) Rewelacyjnie smakuje ze świeżym kefirkiem lub maślanką.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 133
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 33
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 133
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 33
Składniki
Kaszę gotujemy pod przykryciem 10-15 min., żeby była odrobinę niedogotowana (dojdzie na patelni). Na rozgrzaną patelnię wrzucamy, pokrojny w słupki lub w grubsze plasterki, boczek. Po czym smażymy na wolnym ogniu, żeby wytopił się tłuszczyk. Dodajemy posiekane cebule, mieszamy podsmażamy tak, by cebulka się zeszkliła. Odsączoną kaszę, wrzucamy na patelnię, mieszamy z boczkiem i cebulką. Doprawiamy dużą ilością świeżo mielonego pieprzu. Smażymy przez ok. 5 min., mieszając. Przekładamy na talerze, posypujemy zieleniną, podajemy z zimnym, świeżym kefirem lub maślanką.