Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Mięsne kaszotto" czyli mięso mielone duszone z warzywami podane z kaszą gryczaną. Pyszne i pożywne danie:)
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1175
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 35
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1175
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 35
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz pokrojoną w cienkie plastry marchew. Podsmażamy 2-3 min. Warzywa zsuwamy na bok patelni a obok wrzucamy mięso mielone. Lekko solimy i pieprzymy. Podsmażamy na jednej patelni ale osobno do czasu aż mięso będzie usmażone tzn straci czerwoną barwę. Następnie dodajemy drobno pokrojone pomidory wraz z sokiem / ja je najpierw obieram ze skórki ale nie jest to konieczne/ i pokrojoną paprykę. Wszystko razem mieszamy. Dusimy do czasu aż papryka zmięknie, pomidory rozgotują się i część soku odparuje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Do sosu mięsnego na patelnię możemy dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Możemy też podać porcje kaszy polane przygotowanym sosem mięsno-warzywnym.