Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza gryczana z pieczarkami

Kasza gryczana z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2297 Ocena: 50649

Dodano:

Odsłon: 3453

Od razu zapowiadamy, że to nie tylko dodatek do obiadu. Kasza niesamowicie smakuje bez żadnych mięs itp.

Składniki

  • 150 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 150 g pieczarek
  • 1 por (biała część)
  • 1 łyżka masła ghee
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza gryczana z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy na sypko.
    Pieczarki (pokrojone w kostkę) smażymy na rozgrzanym maśle, razem z porem pokrojonym w piórka, oprószając solą. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek.
    Mieszamy razem z kaszą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń