Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako wielbicielka kaszy gryczanej polecam pyszne połączenie kaszy z sosem śmietanowo bardzo pieczarkowym:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10392
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3018
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2116
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 813
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10392
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3018
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2116
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 813
Składniki
Kaszę gryczaną /polecam prażoną/ gotujemy w osolonym wrzątku na sypko zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w grubsze plastry lub na ćwiartki /większe "okazy" na ósemki/. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy cebulę. Gdy stanie się szklista dodajemy pieczarki i czosnek. Dusimy do czasu aż pieczarki będą miękkie. Wlewamy śmietanę i gotujemy na małym ogniu 2-3 min. ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerzach rozkładamy porcje kaszy i polewamy przygotowanym sosem. Możemy również kaszę dodać bezpośredni do sosu na patelni i wymieszać.