Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako wielbicielka kaszy gryczanej polecam pyszne połączenie kaszy z sosem śmietanowo bardzo pieczarkowym:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Kaszę gryczaną /polecam prażoną/ gotujemy w osolonym wrzątku na sypko zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w grubsze plastry lub na ćwiartki /większe "okazy" na ósemki/. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy cebulę. Gdy stanie się szklista dodajemy pieczarki i czosnek. Dusimy do czasu aż pieczarki będą miękkie. Wlewamy śmietanę i gotujemy na małym ogniu 2-3 min. ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerzach rozkładamy porcje kaszy i polewamy przygotowanym sosem. Możemy również kaszę dodać bezpośredni do sosu na patelni i wymieszać.