Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1065
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 432
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 418
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1065
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 432
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 418
Składniki
Mięso kroimy w średnią kostkę, zalewamy wodą, w takiej ilości aby go przykryła. Dodajemy pokrojoną cebulkę, wciśnięte ząbki czosnku, przyprawy. W razie konieczności podczas gotowania należy dolać więcej wody. Dusimy pod przykryciem. Z mąki, śmietany i wody robimy sos. Mieszankę na sos wlewamy na gotujące mięso. Podgrzewamy jeszcze przez chwilę. Podajemy z kaszą gryczaną. Polecam i smacznego.