Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z moich dań na wynos do pracy. Robi się je bardzo szybko, jest lekkie, zdrowe i smaczne:) Wskazany przepis to 4 porcje.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Filety drobno kroimy. Posypujemy solą i pieprzem. Cukinię, pomidory i cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Koperek i czosnek siekamy. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
W garnku z grubym dnem podsmażamy na rozgrzanym oleju filet z kurczaka. Następnie dodajemy warzywa. Solimy, zalewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy do miękkości warzyw przez około 20 minut. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami. Mieszamy z kaszą jaglaną.