Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza jaglana z warzywami

Kasza jaglana z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11020

Dodano:

Odsłon: 8754

do bogatych właściwości kaszy jaglanej nie muszę nikogo przekonywać, tym razem z dodatkiem aromatycznych warzyw. Polecam

Składniki

  • kasza jaglana 10 dag
  • cebula 1
  • czosnek 1 duży ząbek
  • papryka czerwona 1
  • marchew 1 średnia
  • cukinia 1/3 dużej
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, słodka papryka
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza jaglana z warzywami

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju do zeszklenia. Dodać startą na dużych oczkach marchew, smażyć ok. 5 minut, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, smażyć kolejne 5-8 min. aż papryka delikatnie zmięknie. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię, smażyć następne 5 minut. Doprawić solą, pieprze i suszonymi ziołami.
    Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie (1 szkl.) ok. 20 min. Wyłożyć na talerz, na kasze wyłożyć warzywa, posypać natką pietruszki. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń