Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do bogatych właściwości kaszy jaglanej nie muszę nikogo przekonywać, tym razem z dodatkiem aromatycznych warzyw. Polecam
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1403
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 387
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1403
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 387
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju do zeszklenia. Dodać startą na dużych oczkach marchew, smażyć ok. 5 minut, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, smażyć kolejne 5-8 min. aż papryka delikatnie zmięknie. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię, smażyć następne 5 minut. Doprawić solą, pieprze i suszonymi ziołami. Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie (1 szkl.) ok. 20 min. Wyłożyć na talerz, na kasze wyłożyć warzywa, posypać natką pietruszki. Smacznego :-)