Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do bogatych właściwości kaszy jaglanej nie muszę nikogo przekonywać, tym razem z dodatkiem aromatycznych warzyw. Polecam
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 269
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 269
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju do zeszklenia. Dodać startą na dużych oczkach marchew, smażyć ok. 5 minut, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, smażyć kolejne 5-8 min. aż papryka delikatnie zmięknie. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię, smażyć następne 5 minut. Doprawić solą, pieprze i suszonymi ziołami. Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie (1 szkl.) ok. 20 min. Wyłożyć na talerz, na kasze wyłożyć warzywa, posypać natką pietruszki. Smacznego :-)