Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie z wieprzowiną, warzywami i kaszą jęczmienną. Smak zawdzięcza dodatkowi musztardy francuskiej. To bardzo prosty i szybki obiad.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 221
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1319
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8857
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 221
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1319
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8857
Składniki
Mięso kroimy w paseczki. Smażymy na tłuszczu przez 2 minuty. Dodajemy pokrojone warzywa - pora, papryki, cukinie, plasterki ząbków czosnku oraz pieczarki. Małych cukinii nie trzeba obierać, bez skórki szybko by się rozpadły. Pieczarki wystarczy pokroić na ćwiartki. Całość zalewamy bulionem. Dusimy na niedużym ogniu pod przykryciem. Kaszę jęczmienną płuczemy i również dodajemy do garnka. Doprawiamy musztardą, solą, pieprzem, papryką słodką. Gotujemy, aż kasza będzie miękka. Danie trzeba często mieszać, aby kasza się nie przypaliła. W razie potrzeby dolewać wody, ale nie za dużo, danie powinno być gęste.