Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie z wieprzowiną, warzywami i kaszą jęczmienną. Smak zawdzięcza dodatkowi musztardy francuskiej. To bardzo prosty i szybki obiad.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3617
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 533
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 108
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 51
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3617
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 533
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 108
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 51
Składniki
Mięso kroimy w paseczki. Smażymy na tłuszczu przez 2 minuty. Dodajemy pokrojone warzywa - pora, papryki, cukinie, plasterki ząbków czosnku oraz pieczarki. Małych cukinii nie trzeba obierać, bez skórki szybko by się rozpadły. Pieczarki wystarczy pokroić na ćwiartki. Całość zalewamy bulionem. Dusimy na niedużym ogniu pod przykryciem. Kaszę jęczmienną płuczemy i również dodajemy do garnka. Doprawiamy musztardą, solą, pieprzem, papryką słodką. Gotujemy, aż kasza będzie miękka. Danie trzeba często mieszać, aby kasza się nie przypaliła. W razie potrzeby dolewać wody, ale nie za dużo, danie powinno być gęste.