Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie z wieprzowiną, warzywami i kaszą jęczmienną. Smak zawdzięcza dodatkowi musztardy francuskiej. To bardzo prosty i szybki obiad.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 130
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 130
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Składniki
Mięso kroimy w paseczki. Smażymy na tłuszczu przez 2 minuty. Dodajemy pokrojone warzywa - pora, papryki, cukinie, plasterki ząbków czosnku oraz pieczarki. Małych cukinii nie trzeba obierać, bez skórki szybko by się rozpadły. Pieczarki wystarczy pokroić na ćwiartki. Całość zalewamy bulionem. Dusimy na niedużym ogniu pod przykryciem. Kaszę jęczmienną płuczemy i również dodajemy do garnka. Doprawiamy musztardą, solą, pieprzem, papryką słodką. Gotujemy, aż kasza będzie miękka. Danie trzeba często mieszać, aby kasza się nie przypaliła. W razie potrzeby dolewać wody, ale nie za dużo, danie powinno być gęste.