Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jęczmienna, zapiekana z pomidorami i podana z sosem czosnkowym.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2853
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3383
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2853
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3383
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. W czasie kiedy kasza się gotuje siekamy drobno cebulę i delikatnie podsmażamy na oleju. Siekamy drobno koperek, pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Kiedy kasza się ugotuje należy przepłukać każdy worek pod zimną wodą i kiedy obcieknie, rozciąć woreczek i wsypać kaszę do dużej miski.
Do kaszy dodać koperek, podsmażoną cebulkę, majeranek, oregano, szczyptę soli i trochę pieprzu. Całość dokładnie wymieszać. Ułożyć na dno naczynia żaroodpornego, ułożyć na kaszy pomidory. Zapiekać 15 minut w 190 stopniach. Zapieczoną kaszę z pomidorkami przełożyć na talerz, polać sosem czosnkowym. Podawać z ulubioną surówką.