Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 2616
Dodano: 09.11.2013
Odsłon: 10736
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. W czasie kiedy kasza się gotuje siekamy drobno cebulę i delikatnie podsmażamy na oleju. Siekamy drobno koperek, pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Kiedy kasza się ugotuje należy przepłukać każdy worek pod zimną wodą i kiedy obcieknie, rozciąć woreczek i wsypać kaszę do dużej miski.
Do kaszy dodać koperek, podsmażoną cebulkę, majeranek, oregano, szczyptę soli i trochę pieprzu. Całość dokładnie wymieszać. Ułożyć na dno naczynia żaroodpornego, ułożyć na kaszy pomidory. Zapiekać 15 minut w 190 stopniach.
Zapieczoną kaszę z pomidorkami przełożyć na talerz, polać sosem czosnkowym. Podawać z ulubioną surówką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

mironina 24 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
pierwszy przepis na smakerze, który zabieram:))2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 09 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
Moje smaki, pyszna taka kasza :)2 Kto głosował? | Odpowiedz