Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jęczmienna, zapiekana z pomidorami i podana z sosem czosnkowym.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1305
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 241
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 35
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1305
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 241
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 35
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. W czasie kiedy kasza się gotuje siekamy drobno cebulę i delikatnie podsmażamy na oleju. Siekamy drobno koperek, pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Kiedy kasza się ugotuje należy przepłukać każdy worek pod zimną wodą i kiedy obcieknie, rozciąć woreczek i wsypać kaszę do dużej miski.
Do kaszy dodać koperek, podsmażoną cebulkę, majeranek, oregano, szczyptę soli i trochę pieprzu. Całość dokładnie wymieszać. Ułożyć na dno naczynia żaroodpornego, ułożyć na kaszy pomidory. Zapiekać 15 minut w 190 stopniach. Zapieczoną kaszę z pomidorkami przełożyć na talerz, polać sosem czosnkowym. Podawać z ulubioną surówką.