Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie proste żarcie dla głodomorów nieliczących kalorii. Najlepiej smakuje z kwaśnymi dodatkami: ogórek kiszony, zsiadłe mleko...
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28602
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28602
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki gotuję w osolonym wrzątku przez około 20 minut. W tym czasie cebulę pokrojoną w dość grube piórka podsmażam lekko na oleju z dodatkiem masła. Dodaję szczyptę cukru (polecam trzcinowy), dzięki czemu cebula szybciej się karmelizuje i nabiera przyjemnego posmaku.
Cebulę odsuwam na skraj patelni, a na zwolnionym miejscu kładę kaszankę. Wstępnie podsmażam.
Co kilka minut przykrywam / odkrywam patelnię, kontrolując stopień wysmażenia składników. W razie potrzeby mieszam. Jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki, właśnie teraz powinien użyć soli, pieprzu, majeranku.
Wszystko dosmażone i dosmaczone.
Jeszcze tylko utrzeć ziemniaki z masłem na aksamitne puree i... smacznego!