Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie proste żarcie dla głodomorów nieliczących kalorii. Najlepiej smakuje z kwaśnymi dodatkami: ogórek kiszony, zsiadłe mleko...
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14348
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19470
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14348
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19470
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
Ziemniaki gotuję w osolonym wrzątku przez około 20 minut. W tym czasie cebulę pokrojoną w dość grube piórka podsmażam lekko na oleju z dodatkiem masła. Dodaję szczyptę cukru (polecam trzcinowy), dzięki czemu cebula szybciej się karmelizuje i nabiera przyjemnego posmaku.
Cebulę odsuwam na skraj patelni, a na zwolnionym miejscu kładę kaszankę. Wstępnie podsmażam.
Co kilka minut przykrywam / odkrywam patelnię, kontrolując stopień wysmażenia składników. W razie potrzeby mieszam. Jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki, właśnie teraz powinien użyć soli, pieprzu, majeranku.
Wszystko dosmażone i dosmaczone.
Jeszcze tylko utrzeć ziemniaki z masłem na aksamitne puree i... smacznego!