Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie proste żarcie dla głodomorów nieliczących kalorii. Najlepiej smakuje z kwaśnymi dodatkami: ogórek kiszony, zsiadłe mleko...
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1287
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1287
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Składniki
Ziemniaki gotuję w osolonym wrzątku przez około 20 minut. W tym czasie cebulę pokrojoną w dość grube piórka podsmażam lekko na oleju z dodatkiem masła. Dodaję szczyptę cukru (polecam trzcinowy), dzięki czemu cebula szybciej się karmelizuje i nabiera przyjemnego posmaku.
Cebulę odsuwam na skraj patelni, a na zwolnionym miejscu kładę kaszankę. Wstępnie podsmażam.
Co kilka minut przykrywam / odkrywam patelnię, kontrolując stopień wysmażenia składników. W razie potrzeby mieszam. Jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki, właśnie teraz powinien użyć soli, pieprzu, majeranku.
Wszystko dosmażone i dosmaczone.
Jeszcze tylko utrzeć ziemniaki z masłem na aksamitne puree i... smacznego!