Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie proste żarcie dla głodomorów nieliczących kalorii. Najlepiej smakuje z kwaśnymi dodatkami: ogórek kiszony, zsiadłe mleko...
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 45
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 45
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Składniki
Ziemniaki gotuję w osolonym wrzątku przez około 20 minut. W tym czasie cebulę pokrojoną w dość grube piórka podsmażam lekko na oleju z dodatkiem masła. Dodaję szczyptę cukru (polecam trzcinowy), dzięki czemu cebula szybciej się karmelizuje i nabiera przyjemnego posmaku.
Cebulę odsuwam na skraj patelni, a na zwolnionym miejscu kładę kaszankę. Wstępnie podsmażam.
Co kilka minut przykrywam / odkrywam patelnię, kontrolując stopień wysmażenia składników. W razie potrzeby mieszam. Jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki, właśnie teraz powinien użyć soli, pieprzu, majeranku.
Wszystko dosmażone i dosmaczone.
Jeszcze tylko utrzeć ziemniaki z masłem na aksamitne puree i... smacznego!