Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie proste żarcie dla głodomorów nieliczących kalorii. Najlepiej smakuje z kwaśnymi dodatkami: ogórek kiszony, zsiadłe mleko...
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 87
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 2895
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 58
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 87
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 2895
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 58
Składniki
Ziemniaki gotuję w osolonym wrzątku przez około 20 minut. W tym czasie cebulę pokrojoną w dość grube piórka podsmażam lekko na oleju z dodatkiem masła. Dodaję szczyptę cukru (polecam trzcinowy), dzięki czemu cebula szybciej się karmelizuje i nabiera przyjemnego posmaku.
Cebulę odsuwam na skraj patelni, a na zwolnionym miejscu kładę kaszankę. Wstępnie podsmażam.
Co kilka minut przykrywam / odkrywam patelnię, kontrolując stopień wysmażenia składników. W razie potrzeby mieszam. Jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki, właśnie teraz powinien użyć soli, pieprzu, majeranku.
Wszystko dosmażone i dosmaczone.
Jeszcze tylko utrzeć ziemniaki z masłem na aksamitne puree i... smacznego!