Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszotto - czyli risotto, ale przyrządzone z kaszy. Czemu nie? W tym przypadku z kaszy gryczanej. A że był i kurczak i papryka, to wszystkim zasmakowało.
Mięso pokrój na nieduże kawałki.
Na rozgrzaną patelnię wlej 2 łyżki oliwy i obsmaż na niej kurczaka na złoty kolor.
Dodaj paprykę w proszku, dokładnie wymieszaj i wrzuć pokrojoną w kostkę świeżą paprykę.
Smaż, aż papryka zmięknie.
Rozgrzej drugą patelnię i wlej na nią resztę oliwy.
Wrzuć posiekaną cebulę i zeszklij na niedużym ogniu.
Dodaj posiekany czosnek.
Dodaj kaszę. Mieszaj, aż kasza wchłonie cały tłuszcz.
Wlej wino i mieszaj, aż odparuje.
Dodawaj po chochli bulion i mieszaj.
Kiedy kasza będzie "al dente", tzn. ugotowana, ale jeszcze jędrna, nie rozgotowana, przełóż do niej usmażonego kurczaka z papryką.
Dodaj masło, parmezan i dokładnie wymieszaj.
Podawaj na głębokich talerzach - kaszotto musi mieć konsystencję lekko płynną (tak, jak risotto).
Udekoruj natką pietruszki.
To danie typu "nawinie", na dodatek proste i szybkie w przygotowaniu...a, że...
Odsłon: 21478
szybkie, smaczne i lekkie danie, jeśli kaszę ugotujemy rano, to potem obiad r...
Odsłon: 3452
Niby gulasz, niby kaszotto. W każdym razie danie proste i tanie.
Odsłon: 2057
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 143
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 127
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 96
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 119
To niezwykle prosty i smaczny deser. Orzeźwiające pomarańcze doskonale kompon...
Odsłon: 34
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 51
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 143
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 127
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 96
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 119
To niezwykle prosty i smaczny deser. Orzeźwiające pomarańcze doskonale kompon...
Odsłon: 34
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 51
Składniki
Mięso pokrój na nieduże kawałki. Na rozgrzaną patelnię wlej 2 łyżki oliwy i obsmaż na niej kurczaka na złoty kolor.
Dodaj paprykę w proszku, dokładnie wymieszaj i wrzuć pokrojoną w kostkę świeżą paprykę. Smaż, aż papryka zmięknie.
Rozgrzej drugą patelnię i wlej na nią resztę oliwy. Wrzuć posiekaną cebulę i zeszklij na niedużym ogniu. Dodaj posiekany czosnek.
Dodaj kaszę. Mieszaj, aż kasza wchłonie cały tłuszcz. Wlej wino i mieszaj, aż odparuje. Dodawaj po chochli bulion i mieszaj.
Kiedy kasza będzie "al dente", tzn. ugotowana, ale jeszcze jędrna, nie rozgotowana, przełóż do niej usmażonego kurczaka z papryką. Dodaj masło, parmezan i dokładnie wymieszaj.
Podawaj na głębokich talerzach - kaszotto musi mieć konsystencję lekko płynną (tak, jak risotto). Udekoruj natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sztuka mięsa z sosem i ziemniakami.
Dania główne
Pieczone bataty ze szpinakiem
Dania główne
Faszerowane papryki
Dania główne
Żeberka pieczone w miodzie i piwie
Sztuka mięsa z sosem i ziemniakami.
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 10
Pieczone bataty ze szpinakiem
Idealne na wegeteriański obiad
Odsłon: 45