Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne domowe kaszotto z kaszą gryczaną że świeżymi leśnymi grzybami i cukinią.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 19
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 19
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka.Dodajemy masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Grzyby kroimy w grubą kostkę i przekładamy partiami na patelnię. Podsmażamy przez chwilę i dodajemy wino.
Po chwili dodajemy kaszę i bulion warzywny. Bulion wlewamy partiami za każdym razem mieszając i przykrywając patelnię. Czynność powtarzamy do momentu w którym kasza wchłonie cały bulion.
Cały bulion jest już wlany, tak więc przyszedł czas na cukinię i natkę pietruszki. Cukinię kroimy w kostkę a natkę siekamy, przekładamy do garnka.
Całość doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy starty parmezan oraz śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe… Smacznego