Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana z podsmażoną kiełbasą i pieczarkami. Smaczne i sycące danie:)
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8661
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8661
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Cebulę drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę lub plastry. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy kiełbasę na rumiano. Następnie dodajemy cebulę i pieczarki i smażymy ok. 5-7 min. Dodajemy kaszę gryczaną i wlewamy gorący bulion. Gotujemy pod przykryciem do czasu aż kasza będzie miękka /ok. 20 min/ Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym i dodajemy do składników na patelni, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i podajemy.