Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana z podsmażoną kiełbasą i pieczarkami. Smaczne i sycące danie:)
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Cebulę drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę lub plastry. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy kiełbasę na rumiano. Następnie dodajemy cebulę i pieczarki i smażymy ok. 5-7 min. Dodajemy kaszę gryczaną i wlewamy gorący bulion. Gotujemy pod przykryciem do czasu aż kasza będzie miękka /ok. 20 min/ Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym i dodajemy do składników na patelni, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i podajemy.