Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana z podsmażoną kiełbasą i pieczarkami. Smaczne i sycące danie:)
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1164
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13627
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1164
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13627
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Cebulę drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę lub plastry. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy kiełbasę na rumiano. Następnie dodajemy cebulę i pieczarki i smażymy ok. 5-7 min. Dodajemy kaszę gryczaną i wlewamy gorący bulion. Gotujemy pod przykryciem do czasu aż kasza będzie miękka /ok. 20 min/ Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym i dodajemy do składników na patelni, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i podajemy.