Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana z podsmażoną kiełbasą i pieczarkami. Smaczne i sycące danie:)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 191
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 309
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 191
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 309
Składniki
Cebulę drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę lub plastry. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy kiełbasę na rumiano. Następnie dodajemy cebulę i pieczarki i smażymy ok. 5-7 min. Dodajemy kaszę gryczaną i wlewamy gorący bulion. Gotujemy pod przykryciem do czasu aż kasza będzie miękka /ok. 20 min/ Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym i dodajemy do składników na patelni, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i podajemy.