Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszotto z pieczarkami i kiełbasą

Kaszotto z pieczarkami i kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 548 Ocena: 4228

Dodano:

Odsłon: 203

Kasza gryczana z podsmażoną kiełbasą i pieczarkami. Smaczne i sycące danie:)

Składniki

  • kasza gryczana 20 dag
  • kiełbasa śląska 2 szt
  • pieczarki 15 szt
  • cebula 1 szt
  • bulion /z kostki/ 3 szklanki
  • śmietana 18% 50 ml
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • masło 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • natka pietruszki
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kaszotto z pieczarkami i kiełbasą

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę lub plastry.
    Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy kiełbasę na rumiano. Następnie dodajemy cebulę i pieczarki i smażymy ok. 5-7 min. Dodajemy kaszę gryczaną i wlewamy gorący bulion. Gotujemy pod przykryciem do czasu aż kasza będzie miękka /ok. 20 min/
    Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym i dodajemy do składników na patelni, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 05 kwietnia Niby z kielbasa i pieczarkami a to bogactwo skladnikow i smaku! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń