Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko, pikantne kawałki kurczaka pieczone w tagine. Chutney z mango i cytryna świetnie komponują się z kurczakiem. Bataty dzięki pieczeniu z mięsem są niezwykle aromatyczne i pełne smaku.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18513
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30652
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18513
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30652
Składniki
Obrane bataty kroimy w ćwiartki. Układamy na dnie tagine. Jak nie macie takiego naczynia to możecie upiec w naczyniu żaroodpornym lub rękawie do pieczenia. Kawałki kurczaka nacieramy solą i pieprzem. Pod skórę wkładamy cienki plasterek cytryny. Każdą porcję kurczaka nacieramy chutneyem z mango. Mięso układamy na batatach. Między mięsem układamy papryczki chili. Pieczemy w 180°C przez około 50 minut, ostatnie 10 minut pieczemy bez przykrycia by skórka się przyrumieniła. Przed podaniem posypujemy koperkiem.