Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko, pikantne kawałki kurczaka pieczone w tagine. Chutney z mango i cytryna świetnie komponują się z kurczakiem. Bataty dzięki pieczeniu z mięsem są niezwykle aromatyczne i pełne smaku.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Obrane bataty kroimy w ćwiartki. Układamy na dnie tagine. Jak nie macie takiego naczynia to możecie upiec w naczyniu żaroodpornym lub rękawie do pieczenia. Kawałki kurczaka nacieramy solą i pieprzem. Pod skórę wkładamy cienki plasterek cytryny. Każdą porcję kurczaka nacieramy chutneyem z mango. Mięso układamy na batatach. Między mięsem układamy papryczki chili. Pieczemy w 180°C przez około 50 minut, ostatnie 10 minut pieczemy bez przykrycia by skórka się przyrumieniła. Przed podaniem posypujemy koperkiem.