Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad podałam z ziemniakami polanymi sosem i ogórek nasolony.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Mięso z łopatki pokroić na części i obsypać przyprawami, wymieszać.
Na suchej patelni podsmażyć mięso na rumiano.
Do garnka wlać wodę z opisu dodać suszone lub żywe warzywa, włożyć usmażone kawałki mięsa i dusić z pokrywką na pół przykrytą.
Dusić do czasu aż wyparuje 1,5 szklanki wody wtedy mięso jest już miękkie.
Następnie na suchej patelni przypalić 2 łyżki mąki, zalać wodą z mięsa i wymieszać aby nie było grudek zalać mięso, zagotować
po chwili w słoiku z wodą rozcieńczyć łyżkę mąki zalać sos, zagotować, dodać ziele angielskie i liść laurowy doprawić do smaku.