Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad podałam z ziemniakami polanymi sosem i ogórek nasolony.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3813
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3813
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Mięso z łopatki pokroić na części i obsypać przyprawami, wymieszać.
Na suchej patelni podsmażyć mięso na rumiano.
Do garnka wlać wodę z opisu dodać suszone lub żywe warzywa, włożyć usmażone kawałki mięsa i dusić z pokrywką na pół przykrytą.
Dusić do czasu aż wyparuje 1,5 szklanki wody wtedy mięso jest już miękkie.
Następnie na suchej patelni przypalić 2 łyżki mąki, zalać wodą z mięsa i wymieszać aby nie było grudek zalać mięso, zagotować
po chwili w słoiku z wodą rozcieńczyć łyżkę mąki zalać sos, zagotować, dodać ziele angielskie i liść laurowy doprawić do smaku.