Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad podałam z ziemniakami polanymi sosem i ogórek nasolony.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 454
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1139
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5847
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1146
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1218
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 454
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1139
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5847
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1146
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1218
Składniki
Mięso z łopatki pokroić na części i obsypać przyprawami, wymieszać.
Na suchej patelni podsmażyć mięso na rumiano.
Do garnka wlać wodę z opisu dodać suszone lub żywe warzywa, włożyć usmażone kawałki mięsa i dusić z pokrywką na pół przykrytą.
Dusić do czasu aż wyparuje 1,5 szklanki wody wtedy mięso jest już miękkie.
Następnie na suchej patelni przypalić 2 łyżki mąki, zalać wodą z mięsa i wymieszać aby nie było grudek zalać mięso, zagotować
po chwili w słoiku z wodą rozcieńczyć łyżkę mąki zalać sos, zagotować, dodać ziele angielskie i liść laurowy doprawić do smaku.