Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad podałam z ziemniakami polanymi sosem i ogórek nasolony.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1302
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36659
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3723
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 547
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2941
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1302
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36659
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3723
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 547
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2941
Składniki
Mięso z łopatki pokroić na części i obsypać przyprawami, wymieszać.
Na suchej patelni podsmażyć mięso na rumiano.
Do garnka wlać wodę z opisu dodać suszone lub żywe warzywa, włożyć usmażone kawałki mięsa i dusić z pokrywką na pół przykrytą.
Dusić do czasu aż wyparuje 1,5 szklanki wody wtedy mięso jest już miękkie.
Następnie na suchej patelni przypalić 2 łyżki mąki, zalać wodą z mięsa i wymieszać aby nie było grudek zalać mięso, zagotować
po chwili w słoiku z wodą rozcieńczyć łyżkę mąki zalać sos, zagotować, dodać ziele angielskie i liść laurowy doprawić do smaku.