Tak podana wieprzowina może być alternatywą dla tradycyjnych propozycji. Polecam ;)
Kawałki łopatki z pieczarkami
Składniki
- łopatka bez kości 700 g
- oliwa 1 łyżka
- przyprawa do potraw do smaku
- tymianek do smaku
- papryka słodka mielona do smaku
- pieczarki 300 g
- masło 1-2 łyżki
Składniki
- łopatka bez kości 700 g
- oliwa 1 łyżka
- przyprawa do potraw do smaku
- tymianek do smaku
- papryka słodka mielona do smaku
- pieczarki 300 g
- masło 1-2 łyżki

Etapy przygotowania
Mięso pokroić w większe kawałki, przełożyć na rozgrzaną oliwę, doprawić i najpierw obsmażyć, a potem pod przykryciem dusić do miękkości. Na osobnej patelni usmażyć pokrojone w plastry pieczarki.
Na półmisek przełożyć najpierw pieczarki, a potem mięso. Można podawać np. z ryżem i duszoną marchewką z groszkiem. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 290

Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2603

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1645

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14385
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 290

Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2603

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1645

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14385


Składniki
- łopatka bez kości 700 g
- oliwa 1 łyżka
- przyprawa do potraw do smaku
- tymianek do smaku
- papryka słodka mielona do smaku
- pieczarki 300 g
- masło 1-2 łyżki
Mięso pokroić w większe kawałki, przełożyć na rozgrzaną oliwę, doprawić i najpierw obsmażyć, a potem pod przykryciem dusić do miękkości. Na osobnej patelni usmażyć pokrojone w plastry pieczarki.
Na półmisek przełożyć najpierw pieczarki, a potem mięso. Można podawać np. z ryżem i duszoną marchewką z groszkiem. Smacznego!