Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 73
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 73
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Składniki
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj i dodaj do mięsa razem z pozostałymi przyprawami. Masę bardzo dokładnie wyrabiaj ręką, co jakiś czas dolewając porcję zimnego wywaru. Mięso jest dobrze wyrobione, gdy odstaje od ręki. Wtedy włóż je na ok. 2-3 godz. do lodówki, by stężało.
Po tym czasie mięso podziej na 4-5 porcji i z każdej uformuj zwilżonymi rękami wałeczek. Nabij je na patyczki do szaszłyków. Opiecz je równomiernie na grillu lub patelni około 10-15 min.