Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 66
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 80
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 90
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 569
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 932
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 66
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 80
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 90
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 569
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 932
Składniki
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj i dodaj do mięsa razem z pozostałymi przyprawami. Masę bardzo dokładnie wyrabiaj ręką, co jakiś czas dolewając porcję zimnego wywaru. Mięso jest dobrze wyrobione, gdy odstaje od ręki. Wtedy włóż je na ok. 2-3 godz. do lodówki, by stężało.
Po tym czasie mięso podziej na 4-5 porcji i z każdej uformuj zwilżonymi rękami wałeczek. Nabij je na patyczki do szaszłyków. Opiecz je równomiernie na grillu lub patelni około 10-15 min.