Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kebabowa karkówka pieczona w plastrach
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85317
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2609
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10046
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4123
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7167
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85317
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2609
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10046
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4123
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7167
Składniki
Karkówkę pokroić na plastry ok. 1cm. Plastry karkówki obsypać i natrzeć przyprawą gyros. Cebulę pokroić w pióra lub plastry. W osobnej misce wymieszać ketchup z majonez, musztardą, solą, pieprzem i przeciśnięty przez praskę czosnkiem. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian plastry karkówki, smarujemy ja marynatą, posypujemy cebulą i przekładamy kolejnym kawałkiem karkówki. Jeśli marynata nam zostanie polewamy po karkówce i całość wcieramy w mięso. Zamarynowaną karkówkę odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Karkówkę wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 40 minut a następnie 20 -30 minut bez przykrycia.