Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kebabowa karkówka pieczona w plastrach
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 39
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 658
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10883
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2332
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 39
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 658
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10883
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2332
Składniki
Karkówkę pokroić na plastry ok. 1cm. Plastry karkówki obsypać i natrzeć przyprawą gyros. Cebulę pokroić w pióra lub plastry. W osobnej misce wymieszać ketchup z majonez, musztardą, solą, pieprzem i przeciśnięty przez praskę czosnkiem. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian plastry karkówki, smarujemy ja marynatą, posypujemy cebulą i przekładamy kolejnym kawałkiem karkówki. Jeśli marynata nam zostanie polewamy po karkówce i całość wcieramy w mięso. Zamarynowaną karkówkę odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Karkówkę wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 40 minut a następnie 20 -30 minut bez przykrycia.