Do góry

Dania główne Przepis na:

keftedes…

keftedes…

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 18592

Dodano:

Odsłon: 5006

potrawa z kuchni greckiej. Malutkie kuleczki z mięsa mielonego. Ja swoje keftedes podałam z sałatką ala’grecką, bo nie lubię oliwek i je pominęłam

Składniki

  • 500g mielonej cielęciny, wieprzowiny
  • 1 jajko
  • 1 grubo pokrojona cebula
  • 1 średni ziemniak
  • przyprawa kuchni greckiej (ja miałam oryginalną mieszankę właśnie do keftedes prosto z Grecji ale i u nas w sklepach można podob
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • mąka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniak obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć nadmiar soku. Wszystkie składniki razem wymieszać.

  2. Z masy uformować małe kulki,obtoczyć w mące. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucać kulki i smażyć z obu stron.

  3. Odsączyć na ręczniku papierowym…..i zajadać pyszne są:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń