Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak podany na inny sposób.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Wykonanie: Mięso pokroić w gruba kostkę, natrzeć przyprawą maggi i odstawić w chłodne miejsce. W między czasie wbić jajko do miski wsypać przygotowaną mąkę i sodę oczyszczoną. Dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy. Mięso nakłuć, włożyć kabanosa, obtoczyć w przygotowanym cieście i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć delikatnie obracając na złoty kolor.