Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i delikatne kotlety mielone z piersi kurczaka. Kotlety nie zawierają glutenu. Bułkę zastępuje mąka kokosowa, która ma świetne właściwości zagęszczające. Idealnie nadaje się także do panierowana. Kotlety dostarczają sporej porcji białka, a dodatek sera i śmietanki odpowiedniej ilości tłuszczu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Oczyszczoną pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę, śmietankę, ser mozzarella, mąkę kokosową, przyprawy oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy masę.
Zwilżonymi dłońmi nabieramy porcje masy i formujemy kotlety, które obtaczamy w mące kokosowej. Kotlety smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju do lekkiego zarumieniania. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami. Pysznie smakują ze świeżymi warzywami oraz sosami: czosnkowym, pomidorowym lub jogurtowym.