Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i delikatne kotlety mielone z piersi kurczaka. Kotlety nie zawierają glutenu. Bułkę zastępuje mąka kokosowa, która ma świetne właściwości zagęszczające. Idealnie nadaje się także do panierowana. Kotlety dostarczają sporej porcji białka, a dodatek sera i śmietanki odpowiedniej ilości tłuszczu.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 97
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 97
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Oczyszczoną pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę, śmietankę, ser mozzarella, mąkę kokosową, przyprawy oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy masę.
Zwilżonymi dłońmi nabieramy porcje masy i formujemy kotlety, które obtaczamy w mące kokosowej. Kotlety smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju do lekkiego zarumieniania. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami. Pysznie smakują ze świeżymi warzywami oraz sosami: czosnkowym, pomidorowym lub jogurtowym.