Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu przepisowi pokażemy ci, jak przygotować keto naleśniki bez użycia mąki. Te naleśniki będą idealne na śniadanie, deser czy jako baza do innych dań, z pewnością zadowalając każdego miłośnika zdrowej kuchni.
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11061
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20980
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 145
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10449
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11061
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20980
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 145
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10449
Składniki
Przepis obejmuje naleśniki w wersji podstawowej, ale jeśli chcesz je zmodyfikować według swoich potrzeb, podpowiadamy kilka propozycji. Do ciasta naleśnikowego na słodko dosyp łyżeczkę ciemnego kakao w proszku, a szykującym wytrawne naleśniki polecamy dorzucić szczyptę suszonego oregano lub bazylii.
Aby przygotować naleśniki wbij jajka do miski, dodaj serek mascarpone i miękkie masło. Opcjonalnie dodaj wymagane dodatki. Zmiksuj składniki na jednolitą masę i odstaw. Rozgrzej patelnię naleśnikową, wlej tłuszcz i poczekaj, aż będzie gorący. Możesz też wlać tę porcję oleju lub klarowanego masła bezpośrednio do ciasta, wymieszać i smażyć naleśniki na suchej patelni. Zaczerpuj chochlą porcje naleśnikowego ciasta, rozlewaj na powierzchni patelni i smaż naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Jeszcze ciepłe keto naleśniki smaruj ulubionym farszem, składaj lub roluj i od razu podawaj.