Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keto risotto dyniowe to pięknie wyglądające i wykwintne danie. Idealne zarówno na wyjątkowe okazje, jak i na co dzień. Kalafior sprawdza się tutaj świetnie w zastępstwie ryżu. Wszystkim niedowiarkom polecam spróbować!
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27426
Polecam, pychota.
Odsłon: 293
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 182
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27426
Polecam, pychota.
Odsłon: 293
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 182
Składniki
Masło rozgrzać na patelni. Krewetki tygrysie usmażyć z obu stron. Zdjąć. Zeszklić szalotkę. Wrzucić ryż z kalafiora i smażyć przez chwilę mieszając, po czym zalać winem. Gdy płyn odparuje dodać bulion i gotować całość przez ok. 7 - 10 minut. Po odparowaniu dodać puree z dyni oraz starty ser. Wymieszać i dodać krewetki koktajlowe. Gotować przez ok. 1 minutę i zdjąć z gazu. Podawać gorące w towarzystwie krewetek tygrysich.