Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keto risotto dyniowe to pięknie wyglądające i wykwintne danie. Idealne zarówno na wyjątkowe okazje, jak i na co dzień. Kalafior sprawdza się tutaj świetnie w zastępstwie ryżu. Wszystkim niedowiarkom polecam spróbować!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 102
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2753
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 818
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1016
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 102
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2753
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 818
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1016
Składniki
Masło rozgrzać na patelni. Krewetki tygrysie usmażyć z obu stron. Zdjąć. Zeszklić szalotkę. Wrzucić ryż z kalafiora i smażyć przez chwilę mieszając, po czym zalać winem. Gdy płyn odparuje dodać bulion i gotować całość przez ok. 7 - 10 minut. Po odparowaniu dodać puree z dyni oraz starty ser. Wymieszać i dodać krewetki koktajlowe. Gotować przez ok. 1 minutę i zdjąć z gazu. Podawać gorące w towarzystwie krewetek tygrysich.