Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, swojskie danie, czyli kiełbasa z cebulą, papryką i ziemniakami smażona na patelni. Trochę przypraw, ostry chrzan lub musztarda i tradycyjny, szybki obiad gotowy. Nie zawsze mamy czas na mozolne i długie gotowanie, zróbmy więc ten szybki i smaczny posiłek.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4163
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Składniki
Ziemniaki w łupinach myjemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz, kiełbasy nacinamy i układamy na patelni, na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, paprykę w paski. Wrzucamy na patelnię, do kiełbasek. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką czerwoną . Smażymy do przyrumienienia cebuli. Na koniec dokładamy na patelnię ugotowane, odcedzone i pokrojone w łódeczki ziemniaki. Chwilę podsmażamy całość i gotowe. Kiełbaski podajemy z chrzanem i musztardą.