Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zawsze kotlety mielone robi się z mięsa, zdradzam Wam sposób na kotlety z białej kiełbasy. Pyszne polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
1. Kiełbasę białą wyciskami z flaczka do miski, wbijamy jajko, doprawiamy papryką ostrą oraz majerankiem. Dokładnie mieszamy i robimy okrągłe kotleciki.Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
2. Wodą wlewamy do rondelka, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy. 3. Masło rozpuszczamy na małej patelni, dodajemy mąkę i zagęszczamy sos. 4. Do sosu wlewamy śmietanę, dodajemy chrzan i gotujemy aż sos zrobi się nam gęsty.
5. Kotleciki podajemy z sosem. 6. Smacznego.