Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbasiane kotleciki

Kiełbasiane kotleciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 838 Ocena: 8938

Dodano:

Odsłon: 665

Nie zawsze kotlety mielone robi się z mięsa, zdradzam Wam sposób na kotlety z białej kiełbasy. Pyszne polecam.

Składniki

  • Składniki na kotlety:
  • 1 kg białej kiełbasy surowej
  • Jajko
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Składniki na sos chrzanowy:
  • 1 ½ szklanka wody
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżeczki śmietany 18%
  • 2 łyżki chrzanu
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kiełbasiane kotleciki

Przygotowanie

  1. 1. Kiełbasę białą wyciskami z flaczka do miski, wbijamy jajko, doprawiamy papryką ostrą oraz majerankiem. Dokładnie mieszamy i robimy okrągłe kotleciki.Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

  2. 2. Wodą wlewamy do rondelka, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy.
    3. Masło rozpuszczamy na małej patelni, dodajemy mąkę i zagęszczamy sos.
    4. Do sosu wlewamy śmietanę, dodajemy chrzan i gotujemy aż sos zrobi się nam gęsty.

  3. 5. Kotleciki podajemy z sosem.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń