Dania główne Przepis na:
Kiełbaski pieczone w piwie z batatami

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 1240
Dodano: 13.09.2019
Odsłon: 90
Składniki
- Kiełbaski białe parzone - 500g
- Bataty - 600g
- Cebula - 2szt
- Jajko - 4szt
- Olej - do nasmarowania naczynia
- Zalewa:
- Piwo miodowe - 200ml
- Sos sojowy - 1 łyżeczka
- Papryka słodka i ostra, czosnek granulowany
- Pieprz ziołowy, majeranek, bazylia
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Naczynie żaroodporne natłuszczamy. Kładziemy pokrojone bataty, pokrojoną cebulę i kiełbaski.
-
Mieszamy wszystkie składniki zalewy i wylewamy na kiełbaski.
-
Pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem 30 minut (żeby bataty zmiękły), potem 15 minut bez przykrycia z termoobiegiem.
-
Kiedy kiełbaski będą przypieczone, wbijamy na nie jajka. Pieczemy jeszcze maksymalnie 10 minut.
Komentarze do przepisu (1)

kucharka-amatorka 14 wrześniaZgłoś do usunięcia
Obiadek, że ho, ho!0 Kto głosował? | Odpowiedz