Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbaski pieczone w piwie z batatami

Kiełbaski pieczone w piwie z batatami

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 1240

Dodano:

Odsłon: 90

Białe kiełbaski zapiekane z miodowym piwem, jajkiem, batatami i cebulą.

Składniki

  • Kiełbaski białe parzone - 500g
  • Bataty - 600g
  • Cebula - 2szt
  • Jajko - 4szt
  • Olej - do nasmarowania naczynia
  • Zalewa:
  • Piwo miodowe - 200ml
  • Sos sojowy - 1 łyżeczka
  • Papryka słodka i ostra, czosnek granulowany
  • Pieprz ziołowy, majeranek, bazylia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Naczynie żaroodporne natłuszczamy. Kładziemy pokrojone bataty, pokrojoną cebulę i kiełbaski.

  2. Mieszamy wszystkie składniki zalewy i wylewamy na kiełbaski.

  3. Pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem 30 minut (żeby bataty zmiękły), potem 15 minut bez przykrycia z termoobiegiem.

  4. Kiedy kiełbaski będą przypieczone, wbijamy na nie jajka. Pieczemy jeszcze maksymalnie 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń