Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne orientalne kiełbaski są zawsze świetnie doprawione, smaki różnią się w zależności, z którego rejonu pochodzą. Polecam je same jak i w sosie z warzywami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Kiełbaski są zawsze świetnie doprawione, więc one nadają główny ton w daniu. Te egipskie to kombinacja smaku chili, kozieradki i czosnku i pewnie kilku innych przypraw.
Można je usmażyć same lub na cebuli, lub na bogato z warzywami. Kiełbaski obsmażyłam na rumiano na cebuli.
Kiełbaski zdjęłam z patelni, i podsmażyłam bakłażan w plastrach i posiekany czosnek, chili, kolendrę i kumin. Na na koniec dorzuciłam pomidory. Teraz kiełbaski mogą wrócić na patelnię. Całość trzeba poddusić i doprawić solą, po wyłączeniu ognia można posypać natką kolendry lub szczypiorem.
Smacznego :)