Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne orientalne kiełbaski są zawsze świetnie doprawione, smaki różnią się w zależności, z którego rejonu pochodzą. Polecam je same jak i w sosie z warzywami.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 705
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 403
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3545
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 705
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 403
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3545
Składniki
Kiełbaski są zawsze świetnie doprawione, więc one nadają główny ton w daniu. Te egipskie to kombinacja smaku chili, kozieradki i czosnku i pewnie kilku innych przypraw.
Można je usmażyć same lub na cebuli, lub na bogato z warzywami. Kiełbaski obsmażyłam na rumiano na cebuli.
Kiełbaski zdjęłam z patelni, i podsmażyłam bakłażan w plastrach i posiekany czosnek, chili, kolendrę i kumin. Na na koniec dorzuciłam pomidory. Teraz kiełbaski mogą wrócić na patelnię. Całość trzeba poddusić i doprawić solą, po wyłączeniu ognia można posypać natką kolendry lub szczypiorem.
Smacznego :)