Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne orientalne kiełbaski są zawsze świetnie doprawione, smaki różnią się w zależności, z którego rejonu pochodzą. Polecam je same jak i w sosie z warzywami.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 104
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16020
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 163
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 664
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 104
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16020
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 163
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 664
Składniki
Kiełbaski są zawsze świetnie doprawione, więc one nadają główny ton w daniu. Te egipskie to kombinacja smaku chili, kozieradki i czosnku i pewnie kilku innych przypraw.
Można je usmażyć same lub na cebuli, lub na bogato z warzywami. Kiełbaski obsmażyłam na rumiano na cebuli.
Kiełbaski zdjęłam z patelni, i podsmażyłam bakłażan w plastrach i posiekany czosnek, chili, kolendrę i kumin. Na na koniec dorzuciłam pomidory. Teraz kiełbaski mogą wrócić na patelnię. Całość trzeba poddusić i doprawić solą, po wyłączeniu ognia można posypać natką kolendry lub szczypiorem.
Smacznego :)