Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne orientalne kiełbaski są zawsze świetnie doprawione, smaki różnią się w zależności, z którego rejonu pochodzą. Polecam je same jak i w sosie z warzywami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Kiełbaski są zawsze świetnie doprawione, więc one nadają główny ton w daniu. Te egipskie to kombinacja smaku chili, kozieradki i czosnku i pewnie kilku innych przypraw.
Można je usmażyć same lub na cebuli, lub na bogato z warzywami. Kiełbaski obsmażyłam na rumiano na cebuli.
Kiełbaski zdjęłam z patelni, i podsmażyłam bakłażan w plastrach i posiekany czosnek, chili, kolendrę i kumin. Na na koniec dorzuciłam pomidory. Teraz kiełbaski mogą wrócić na patelnię. Całość trzeba poddusić i doprawić solą, po wyłączeniu ognia można posypać natką kolendry lub szczypiorem.
Smacznego :)