Do góry

Dania główne Przepis na:

Kieszonki drobiowe z Rukolą

Kieszonki drobiowe z Rukolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 5508

Dodano:

Odsłon: 1684

Rukola ma ostry smak co nadaje potrawą wyrazisty smak, po za tym poprawia odporność i działa przeciwnowotworowo.

Składniki

  • • 1 filet z kurczaka
  • • Trochę Rukoli
  • • Przyprawa do kurczaka
  • • Sól
  • • pieprz
  • • Olej do smażenia
  • • 10 dag. pieczarek
  • • Cebula mała
  • • 10 dag sera żółtego
  • • Bułka tarta do panierki
  • • Jajko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy do większe kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.

  2. 2. Robimy w każdym kawałku otwór.

  3. 3.Pieczarki kroimy następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do pieczarek.

  5. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy i przekładamy do naczynia.

  6. 6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z pieczarkami.

  7. 7. Dodajemy rukolę i dokładnie mieszamy.

  8. 8. Napełniamy farszem otwór w mięsie.

  9. 9. Panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej.

  10. 10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  11. 11. Danie gotowe.
    12. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń