Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rukola ma ostry smak co nadaje potrawą wyrazisty smak, po za tym poprawia odporność i działa przeciwnowotworowo.
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1840
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1840
Składniki
1. Fileta kroimy do większe kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.
2. Robimy w każdym kawałku otwór.
3.Pieczarki kroimy następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do pieczarek.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy i przekładamy do naczynia.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z pieczarkami.
7. Dodajemy rukolę i dokładnie mieszamy.
8. Napełniamy farszem otwór w mięsie.
9. Panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej.
10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
11. Danie gotowe. 12. Smacznego