Do góry

Dania główne Przepis na:

kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką

kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 8145

Dodano:

Odsłon: 1714

kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. - Kotlety nacinamy nożem do połowy tak aby powstała kieszonka do faszerowania.

    - Przyprawiamy solom, pieprzem oraz słodka papryką. Odstawiamy na minimum 3 godziny.

    - W rondelku rozpuszczam łyżkę masła i podsmażam na nim pieczarki pokrojone w kostkę.

    - Smażymy do momentu odparowania wody.

    - Dodajemy sól i pieprz.

    - Gdy farsz ostygnie dodajemy starty lub drobno pokrojony ser oraz posiekaną pietruszkę.

    - Farszem nadziewamy kieszonki. Każdą zamykam wykałaczką.
    - Obtaczamy w jajku i bułce tartej.

    - Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złocisty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń