Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste, rozpływające się w ustach fileciki z kurczaka. Szybkie wykonanie, bardzo ładnie wyglądają na stole.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15610
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2881
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15610
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2881
Składniki
1. Mięso kroimy na połowę usuwając odstające części. 2. Robimy nożem otwór w poprzek. 3. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
4. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone drobno berlinki. 6. Z papryki usuwamy nasiona, również drobno kroimy i przekładamy na patelnię.
7. Dodajemy serki i prużymy do chwili ich rozpuszczenia.
8. Następnie przekładamy do naczynia, dodajemy posiekany drobno szczypiorek, mieszamy wszystko razem.
9. Tak przygotowanym farszem nadziewamy mięso.
10. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 11. Zapiekamy 30 minut w 180°C.
12. Po upieczeniu kroimy na dowolne kawałki. 13. Danie gotowe. 14. Smacznego.