Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po śląsku "klapsznita" to nic innego jak kanapka złożona na pół. Ewa Wachowicz przygotowała ją w wersji z szarpanym kurczakiem w sosie BBQ. Pyszne danie na szybki obiad, który można zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Przepis pochodzi z 479. odcinka programu "Ewa gotuje".
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9584
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3219
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6674
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9584
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3219
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6674
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę lub masło. Poszarpać i wrzucić ugotowane mięso. Przyprawić sosem sojowym. Dodać miód i paprykę, wymieszać i podsmażyć.
Na drugiej patelni zrobić sos BBQ. Powidła wymieszać z koncentratem pomidorowym, sosem sojowym, octem balsamicznym i sosem Worcester. Doprawić papryką. Wymieszać i podgrzać.
Kromkę chleba posmarować majonezem z masłem orzechowym. Ułożyć liście sałaty, na sałatę dać szarpanego kurczaka, plastry ogórka kiszonego i czerwonej cebuli. Posmarować sosem BBQ, przykryć drugą kromką pieczywa i przekroić na pół.