Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po śląsku "klapsznita" to nic innego jak kanapka złożona na pół. Ewa Wachowicz przygotowała ją w wersji z szarpanym kurczakiem w sosie BBQ. Pyszne danie na szybki obiad, który można zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Przepis pochodzi z 479. odcinka programu "Ewa gotuje".
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8344
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1215
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8344
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1215
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 647
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę lub masło. Poszarpać i wrzucić ugotowane mięso. Przyprawić sosem sojowym. Dodać miód i paprykę, wymieszać i podsmażyć.
Na drugiej patelni zrobić sos BBQ. Powidła wymieszać z koncentratem pomidorowym, sosem sojowym, octem balsamicznym i sosem Worcester. Doprawić papryką. Wymieszać i podgrzać.
Kromkę chleba posmarować majonezem z masłem orzechowym. Ułożyć liście sałaty, na sałatę dać szarpanego kurczaka, plastry ogórka kiszonego i czerwonej cebuli. Posmarować sosem BBQ, przykryć drugą kromką pieczywa i przekroić na pół.