Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na najbardziej popularny fast food, czyli klasyczny burger wołowy. Przyrządzanie takie burgera to sama przyjemność a możliwość wykorzystania ulubionych dodatków sprawia, że możemy zjeść takiego burgera na jakiego mamy ochotę. Więcej na blogu: http://smacznebodomowe.pl/
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
• Mięso przekładamy do miski, dodajemy nasiona lnu i czarnuszki, łyżkę oleju a na koniec doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem • Całość mieszamy i dzielimy na cztery porcje z których formujemy płaskie placki trochę szersze niż bułka • Burgery najlepiej smażyć na grillowej patelni przez około 4 minuty z każdej strony lub na zwykłej patelni z dodatkiem oleju
• Bułki przecinamy na pół i zarumieniamy na tej samej patelni lub w piekarniku • Cebule kroimy na cienkie krążki a pomidora i ogórka w plasterki Spód bułki smarujemy majonezem a górną część keczupem • Burgery składamy zaczynając od: liścia sałaty, krążków czerwonej cebuli, mięsa, plasterka sera, plasterka pomidora, kawałków ogórka i szczypty prażonej cebulki • Na koniec burgera przebijamy wykałaczką aby się nie rozsypał się podczas podawania.