Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 2391
Dodano: 06.03.2009
Odsłon: 2055
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Umytego kurczaka nafaszeruj jabłkiem i zieloną pietruszką, natrzyj solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, curry (najlepiej kontanyi, bo jest najlepsze). Podsmaż lekko w brytfance ze wszystkich stron. Jak się zarumieni, wstaw do gorącego piekarnika (220st), na jakieś 2 godziny. Co jakis czas podlewaj odrobiną wody, a potem powstałym sosem. Na ostatnie 15 minut zdejmij pokrywę. Najlepiej smakuje z kartofelkami z pietruszką i borówkami lub żurawiną. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Tosca 03 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Tam nie ma żadnego twarogu! 8)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tangerinka 02 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Tosca : a gdzie ten twaróg? (nie mam okularów).Luzujesz kurczaka, czy nadziewasz całego, z kostkami?
Dodaję do Ulubionych:)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivona 05 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Przepis bardzo fajny. Jako że uwielbiam żurawiny do drobiu (zawsze pozytywnie komentuję przepisy z ich dodatkiem) uważam,że danie godne uwagi.0 Kto głosował? | Odpowiedz

AjakAgnieszka 28 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
mnie wystarczy, że jest twaróg i już wiem, że będzie mi to smakowało :) na pewno mniamii0 Kto głosował? | Odpowiedz