Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19450
Dodano: 31.05.2019
Odsłon: 406
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Wykonanie:
Czapki pieczarek oczyścić, pokroić w plasterki i przysmażyć na patelni z dodatkiem maggi na odrobinie tłuszczu. Mięso zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, dodać jajka, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Formę keksową posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę przygotowanego mięsa, na środku ułożyć przysmażone pieczarki i przykryć resztą mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec około godziny. Ostudzić i kroić ukośnie, podawać do obiadu z ziemniakami i sosem koperkowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 02 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
wygląda bardzo apetycznie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 02 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Smakowity.:)1 Kto głosował? | Odpowiedz