Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops drobiowy z pieczarkami

Klops drobiowy z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2319 Ocena: 14650

Dodano:

Odsłon: 260

Prosty przepis na smacznego kurczaka na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Filety drobiowe 1 kg
  • Jajka 2 szt.
  • Przyprawa do kurczaka 1 łyżka
  • Bułka czerstwa
  • Mleko do namoczenia bułki
  • Pieprz i sól do smaku
  • Kminek mielony do smaku
  • Pieczarki 35 dag
  • Tłuszcz do formy
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Czapki pieczarek oczyścić, pokroić w plasterki i przysmażyć na patelni z dodatkiem maggi na odrobinie tłuszczu. Mięso zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, dodać jajka, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Formę keksową posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę przygotowanego mięsa, na środku ułożyć przysmażone pieczarki i przykryć resztą mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec około godziny. Ostudzić i kroić ukośnie, podawać do obiadu z ziemniakami i sosem koperkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń