Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy zapiekane w młodej kapuście - danie spełniające 3 warunki dobrego posiłku: smaczne, zdrowe i sycące.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Do mięsa mielonego dodać jajko, zmiażdżony czosnek, posiekaną cebulę, bułkę tartą przyprawy, wyrobić dobrze, obsmażyć na patelni, odłożyć. Kapustę poszatkować, można sparzyć, dodać wody lub bulionu warzywnego, przyprawy, pokrojone pomidory, zagotować. Boczek podsmażyć na patelni z cebulą na złoto, dodać mąkę podsmażyć, rozprowadzić wodą robiąc zasmażkę, dodać do kapusty, wymieszać. Przełożyć warstwę kapusty do naczynia do zapiekania, wyłożyć podsmażone kotlety, przykryć warstwą kapusty, włożyć do rękawa do pieczenia. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 160 stopni. Podawać z ziemniakami pieczonymi lub smażonymi. Smacznego.