Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy zapiekane w młodej kapuście - danie spełniające 3 warunki dobrego posiłku: smaczne, zdrowe i sycące.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416555
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416555
Składniki
Do mięsa mielonego dodać jajko, zmiażdżony czosnek, posiekaną cebulę, bułkę tartą przyprawy, wyrobić dobrze, obsmażyć na patelni, odłożyć. Kapustę poszatkować, można sparzyć, dodać wody lub bulionu warzywnego, przyprawy, pokrojone pomidory, zagotować. Boczek podsmażyć na patelni z cebulą na złoto, dodać mąkę podsmażyć, rozprowadzić wodą robiąc zasmażkę, dodać do kapusty, wymieszać. Przełożyć warstwę kapusty do naczynia do zapiekania, wyłożyć podsmażone kotlety, przykryć warstwą kapusty, włożyć do rękawa do pieczenia. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 160 stopni. Podawać z ziemniakami pieczonymi lub smażonymi. Smacznego.