Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy zapiekane w młodej kapuście - danie spełniające 3 warunki dobrego posiłku: smaczne, zdrowe i sycące.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181941
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 180
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181941
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 180
Składniki
Do mięsa mielonego dodać jajko, zmiażdżony czosnek, posiekaną cebulę, bułkę tartą przyprawy, wyrobić dobrze, obsmażyć na patelni, odłożyć. Kapustę poszatkować, można sparzyć, dodać wody lub bulionu warzywnego, przyprawy, pokrojone pomidory, zagotować. Boczek podsmażyć na patelni z cebulą na złoto, dodać mąkę podsmażyć, rozprowadzić wodą robiąc zasmażkę, dodać do kapusty, wymieszać. Przełożyć warstwę kapusty do naczynia do zapiekania, wyłożyć podsmażone kotlety, przykryć warstwą kapusty, włożyć do rękawa do pieczenia. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 160 stopni. Podawać z ziemniakami pieczonymi lub smażonymi. Smacznego.