Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i mało pracochłonna propozycja na obiad. Mojemu mężowi bardzo zasmakowało – a on nie przepada za potrawami z mięsa mielonego :) Smakuje też na zimno do kanapek
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 826
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1862
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 826
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1862
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Kajzerki namaczamy w wodzie, a następnie odciskamy i rozdrabniamy. Mięso mieszamy z rozdrobnioną i odciśniętą bułką, czosnkiem i połową posiekanej cebuli, dodajemy łyżkę musztardy, skórkę z cytryny, jajka, parmezan i zioła prowansalskie. Całość dokładnie wyrabiamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Masę przekładamy do wysmarowanej olejem i wysypanej bułką tartą podłużnej formy i polewamy stopionym masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. 55 minut.
Sos cebulowy Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy resztę cebuli i smażymy na rumiano. Posypujemy mąką, smażmy chwilę, a następnie wlewamy bulion i gotujemy 15 minut na wolnym ogniu. Sos doprawiamy łyżką musztardy, solą i pieprzem - miksujemy. Klops kroimy w plastry i polewamy sosem.